Najmlađi na M-E-S programu u Savremenoj gimnaziji

Nakon uspešnog upisa velikog broja učenika, Savremena gimnazija je u subotu 5. septembra otvorila vrata i najmlađim polaznicima na M-E-S programu. Učenici uzrasta od 12 do 15 godina, iz raznih delova Srbije (Beograda, Čačka, Kragujevca..) poželeli su da steknu savremeno znanje na Kembridž programu i pripreme se za dalje školovanje u Savremenoj gimnaziji.

Svi zaposleni dočekali su ih spremno i sa osmehom, pokazujući im čime sve Savremena gimnazija raspolaže i zbog čega je stvarno drugačija.

Osnovci oduševljeni Savremenom gimnazijom

Učenici M-E-S programa bili su oduševljeni svime što su im pripremili savremeni profesori. Veoma su im se svidele zanimljive igrice i kreativni kvizovi na IPadu, koje je za njih pripremila profesorka nauke, Ana Vasilić.

Kasnije su rešavali interesantne logičke zadatke uz Ivana Bućkovića, profesora matematike. Od profesorke engleskog jezika, Tamare Koranjić, dobili su prve instrukcije o tome kako se šalje elektronska pošta, a direktorka Svetlana Belić Malinić je sa zadovoljstvom odgovarala na zanimljive mejlove učenika.

Vidno zadovoljni i zaintrigirani drugačijim pristupom i načinom rada, najmlađi M-E-S-ovci otišli su kućama puni utisaka iz nove škole, željno čekajući sledeći vikend da uz ponovno druženje nauče još nešto novo.

Šta predstavlja M-E-S program?

M-E-S program osmišljen je kao kombinacija tri predmeta (Mathematics-English-Science). U pitanju je Kembridž program na nivou Y8. Svi učenici koji su se odlučili za ovaj program, zapravo se pripremaju za starije razrede na Kembridž programu, i usavršavajući znanje engleskog jezika, koriste savremene metode rada da unaprede svoje veštine i znanja. Savremena gimnazija je tu za njih da im omogući da uz redovno školovanje upotpune slobodno vreme vikendom, dobijajući znanja koja će im pomoći u svakodnevnom životu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.