Savremeni gimnazijalci na sportskim igrama

Savremena gimnazija je postala deo sportskih igara koje će se održavati na nivou оpštine Vračar, grada Beograda i cele Srbije. Sa ponosom i željom za uspehom, ušli smo u Protokol školskih sportskih igara i nadmetanja, gde ćemo se sa drugim školama i učenicima tokom cele školske godine takmičiti u različitim timskim i individualnim sportovima.

SG_spostski_dan_700px

Za profesora fizičkog vaspitanja, Stefana Radojičića, kako sam ističe, ovo je idealna prilika da sportski talenti Savremene gimnazije još jednom dođu do izražaja i pokažu koliko ulažu u omiljene sportske discipline. Ali ovo je, pre svega, sjajna prilika da nauče nešto više o samoj olimpijskoj ideji, fer pleju, razvoju sporta i sportskog duha, kao i da upoznaju nove prijatelje i da, bez obzira na to što su na sportskom polju protivnici, pokažu međusobno poštovanje i toleranciju.

U razvoju sportskog duha ne učestvuju samo učenici, već i svi zaposleni u Savremenoj gimnaziji. Oni će svojim učešćem podržati sve ideje i načela, koje Savez za školski sport i organizaciju takmičenja Beograda neguje i propagira.

Zato očekujemo podršku učenicima Savremene gimnazije da izađu na sportske terene i da uz trud i zalaganje, na pravi način predstave sebe, svoj tim i gimnaziju.

Sportski pozdrav!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.