Mačevanje na času fizičkog

Nastava u Savremenoj gimnaziji je stvarno drugačija, pa tako i časovi fizičkog. Želimo da omogućimo učenicima da se oprobaju u raznim disciplinama, razviju različite veštine i, da pored akademskih, ostvaruju i sportske uspehe.

Sa tim ciljem, 19. i 21. oktobra, u okviru nastave fizičkog vaspitanja, održana je prezentacija tri discipline: mač, sablja i floret. Učenici su imali prilike da se upoznaju sa ovim viteškim sportom i njegovom tradicijom u Srbiji, a uz pomoć sjajnih trenera Мačevalačkog kluba „Crvena zvezda”, i da se sami oprobaju u sparingu mačevima.

Macevanje_700X300_SRB

Učenici odmerili snage

U mačevalačkoj odori i pod maskom, učenici su odmeravali snage, a „ubode” protivnika, koji se elektronski registruju, pratili su na monitoru, i navijali za svoje drugare, uživajući u takmičenju.

Mačevalački klub „Crvena zvezda” je pokazao veliku profesionalnost i opravdao ime kluba, koji sa preko 40 kadeta i pionira postiže izvanredne rezultate širom sveta. Posebne pohvale uputili su našim gimnazijalcima, koji su pokazali sportski duh i fer plej.

Uz njihovo interesovanje i podršku Мačevalačkog kluba „Crvena zvezda”, mačevanje može postati i redovna poslepodnevna aktivnost u Savremenoj gimnaziji.

Više fotografija možete videti u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.