Poseta 60. Beogradskom sajmu knjiga: Šta bi bilo da nije bilo?

U četvrtak, 29. oktobra, Savremena gimnazija organizovala je posetu ovogodišnjem jubilarnom 60. Beogradskom sajmu knjiga, koji se održava pod sloganom: „Šta bi bilo da nije bilo?“.

Na ovogodišnjem Sajmu svoj štand i prezentaciju imala je i Savremena gimnazija, te je tako jedna od stanica učenika tokom ove posete bila i štand njihove škole.

SG_sajam_700px_SRB

Šta čitaju savremeni gimnazijalci?

Slika_2Poseta Sajmu omogućila je savremenim gimnazijalcima da pronađu knjige u okviru žanrova koji ih najviše privlače, ali i da otkriju nešto novo što do sada nisu znali, a što bi moglo da proširi njihove vidike. U svakom slučaju, lepo je da još u tinejdžerskim danima steknu naviku da posećuju kulturna dešavanja.

Pored romana avanturističkog i zabavnog karaktera, učenici su bili zainteresovani i za knjige koje mogu da im pomognu da pravilno pišu i govore, za rečnike, ali i za knjige o kuvanju i razvijanju raznih veština.

Ovaj sajamski dan posvećen je organizovanim posetama učenika, nastavnika, školskih bibliotekara, studenata i profesora. Tim povodom izdavači su pripremili poseban program namenjen deci i mladima, kao i njihovim učiteljima i predavačima.

Šta je Beogradski sajam knjiga?

Slika_4Beogradski sajam knjiga je više od skupa izdavača na jednom prostoru. On predstavlja susret pisaca sa publikom, retrospektivu književnih dešavanja u protekloj godini, razmenu ideja i predstavljanje novih dometa u svetu knjige. Beogradski sajam knjiga iz godine u godinu poseti sve veći broj ljudi iz čitave države, a i šire, zbog čega predstavlja jedno od najznačajnijih kulturnih dešavanja u glavnom gradu.

Naša čuvena književnica Desanka Maksimović, još davne 1988. godine, rekla je o Sajmu knjiga:
„Da poživimo stotine godina, ne bismo stigli otvoriti sve ove školjke bisera ljudske misli, pune vatre srca i oluje mašte…“.
Veliki broj knjiga koji se izda u celom svetu svake godine, dokaz je da pisana reč i pored velikog razvoja tehnologije i dalje živi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.