Učenici i profesori Savremene gimnazije zajedno proslavili Noć veštica

U subotu, 31. oktobra, Savremena gimnazija organizovala je za učenike i njihove profesore žurku povodom proslave praznika Noć veštica.

Pripreme za Noć veštica

Prošla nedelja u Savremenoj gimnaziji protekla je u znaku priprema za Noć veštica. U trpezariji škole, učenici su sa profesorkom likovnog rezbarili bundeve i pripremali dekoraciju za žurku, dok je iz učionica dopirala zastrašujuća muzika kojom su profesori upotpunjavali sadržaj časa prilagođen temi i prazniku.

Halloween_party_700px_SRB

Velika žurka za vikend

Slika_helloweenSve je to bio uvod u glavni događaj koji se odigrao u subotu, nakon 20h u klubu „Enter“. Na adresu kluba polako su pristizale zle moderne veštice, skeletoni, zombiji, mrtve princeze, čudovišta, napasti...jednom rečju, mnogo zastrašujućih stvorenja na jednom mestu.

U većini slučajeva, bilo je teško prepoznati ko se nalazi ispod maske, što je bio dokaz da je maskiranje uspelo.

Atmosfera je bila na nivou: igralo se, zastrašivalo, zabavljalo i slikalo, a onda je došao red i na proglašenje najboljih maski.

Svi učenici su se predstavili na podijumu za igru profesorkama likovnog, srpskog i profesorki biznisa i objasnili svoju masku. Zadatak je bio težak, bilo je mnogo uloženog truda i originalnih ideja.

Ipak, pobedu su odneli Ana Petrović (veštica), Aljoša Dubroja (skeleton) i Iva Šušić (stjuardesa nastradala u nesreći). Pobednici su bili nagrađeni za svoju kreativnost vaučerima za knjige i slušalicama. Nakon toga došao je red na učenike da biraju najbolju masku među profesorima. Najgromoglasniji aplauz dobila je profesorka hemije, Bojana Jurišić, (maskirana u Kleopatru koja se digla iz groba), tako da nije bilo sumnje i neizvesnosti oko pobednika.

Strašne torte

Najslađe je ostavljeno za kraj. Torta i celokupno posluženje bili su u znaku Noći veštica. Fantastična torta sa naslaganim bundevama i lobanja na zelenoj površini upotpunili su vizuelni doživljaj, ali i ukus večeri.

Halloween_party_700px

Savremeni pristup obrazovanju

Celokupan događaj bio je povod da učenici sagledaju praznik iz druge perspektive, povežu jedan običaj sa pojedinačnim predmetima i shvate da je sticanje znanja široko polje kojim se može ići na razne načine. Na kraju, cilj je postignut. Pored toga što su neke nove stvari naučili u protekoj nedelji, dobro su se i proveli, pokrenuli svoju kreativnost i maštovitost, videli svoje profesore u drugačijoj atmosferi i van nastave, kao i profesori učenike.

Jedva čekamo sledeći praznik!

Slike sa žurke možete pogledati u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.