Prezentacija knjiga spisateljice Violete Babić u Savremenoj

Naša škola je u sredu, 4. novembra imala veliku čast. Savremenu gimnaziju je posetila poznata spisateljica, dugogodišnji lektor i urednik u „Kreativnom centru“ Violeta Babić.

SG_promocija_knjige_SRB

Slika_7Susret sa piscem

Nakon uspešne posete učenika ovogodišnjem jubilarnom Sajmu knjiga, Savremena gimnazija omogućila je svojim učenicima da upoznaju Violetu Babić i prisustvuju promociji njenih knjiga u prostorijama škole.

Ovom prilikom gospođa Babić je proslavila trogodišnjicu od objavljivanja svoje prve crtice i objasnila učenicima kako su nastale njene knjige i gde je pronašla inspiraciju za pisanje.

Slika_3S obzirom na to da se dugi niz godina uspešno bavi lekturom, želela je da preduzme nešto po pitanju opismenjavanja mladih ljudi, ali i njihovih roditelja, jer smo sve češće izloženi pogrešnoj upotrebi jezika u svim medija, kao i na društvenim mrežama.

Violeta je svakodnevno, kroz niz interesantnih i jednostavnih primera, oblikujući ponekad i skečeve, koje je nazvala crticama, objašnjavala kako treba pravilno govoriti i pisati.

Uspeh prethodne knjige „365 jezičkih crtica“ naveo je gospođu Babić da ne odustaje od pisanja u ovoj formi, pa je tako nastala i njena druga knjiga simboličnog naziva „366 jezičkih crtica“.

Korisna uputstva za mlade

Slika_4Pored knjiga koje neguju kulturu izražavanja i pravilnog pisanja, učenici su imali priliku da se upoznaju i sa drugim Violetinim knjigama.

Posebno su bili zainteresovani za izdanje „Knjiga za devojke i njihove momke“ koja svim mladima u adolescentskom uzrastu može da bude od velike koristi, jer predstavlja sveobuhvatni vodič za mlade devojke i njihove mladiće na pragu seksualnog života.

Jezička radionica sa Violetom

Učenici su pažljivo slušali Violetina izlaganja i učestvovali u mini-radionici koja se sastojala u odgonetanju pravopisnih grešaka kroz primere iz njenih knjiga.

Utisci nakon druženja

Slika_5Na kraju promocije, naši učenici su bili zainteresovani da postavljaju pitanja, a najveći broj učenika interesovalo je gde mogu da kupe knjige koje su im se dopale.

Hvala Violeti što je, nakon premijernog predstavljanja „366 jezičkih crtica“ na Sajmu knjiga, odlučila da poseti Savremenu gimnaziju i predstavi se učenicima. Nadamo se da je ovo samo početak naše saradnje sa spisateljicom, ali i prvi u nizu sličnih projekata koji će obradovati savremene gimnazijalce.

Slike sa promocije pogledajte u galeriji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.