Savremeni gimnazijalci se oprobali u ulozi menadžera

S obzirom na to da je svaki čas u Savremenoj gimnaziji drugačiji, učenici su 2. i 5. novembra sa svojom profesorkom biznisa, Tatjanom Vilček, obišli jedan od najlepših hotela u prestonici – „Constantine the Great”, kako bi se na licu mesta upoznali sa poslom menadžera u hotelijerstvu.

Interakcija sa uspešnim ljudima

Učenici su imali priliku da se upoznaju sa menadžmentom ovog beogradskog hotela i postavljaju pitanja upravi o svemu što ih zanima.

Radoznali po prirodi, želeli su da saznaju sve detalje: počev od njihovih početaka u menadžerskom poslu, preko izazova koji postoje u vezi sa vođenjem hotela, do ostvarivanja konkurentnosti na tržištu. Na taj način, „iz prve ruke” su saznali mnogo o poslovnom okruženju i drugim elementima poslovanja, o čemu su ranije slušali na predavanjima.

Iz ugla učenika

Nakon obilaska hotela i bližeg upoznavanja poslovnih prilika u kojima hotel radi i privređuje, učenici su imali zadatak da u vidu prezentacije napišu izveštaj o činjenicama koje su čuli u vezi sa poslovanjem.

U svemu tome pomogla im je profesorka Vilček, dajući im detaljna uputstva za izradu prezentacije i dodatne informacije koje bi mogle da im budu korisne. Takođe, odgovore na pitanja, koja su prethodno sastavili i postavljali menadžeru prodaje i operativnom menadžeru, uvrstili su u svoje prezentacije.

Zalog za budućnost

Sve ove aktivnosti pomoći će savremenim gimnazijalcima da se pripreme za buduće poslovne izazove, ali i da dobiju ideje za osmišljavanje sopstvenih biznis projekata koje će realizovati jednog dana. Poseta je bila uspešna, a učenici su iz hotela „Constantine the Great” došli zadovoljni onim što su videli i saznali.

Fotografije možete pogledati u galeriji na našem sajtu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.