Hajde da igramo skvoš!

Savremeni gimnazijalci su protekle nedelje na časovima fizičke kulture igrali skvoš, sport namenjen svim uzrastima.

Zašto je skvoš najzdraviji sport na svetu?

Prema poznatom američkom časopisu „Forbs”, skvoš je proglašen za najzdraviji sport na svetu, ispred plivanja, veslanja i košarke. Skvoš angažuje veliki broj mišićnih grupa i pozitivno deluje na razvoj mladog organizma u celini. Mogućnosti povreda su minimalne u odnosu na bilo koji drugi sport.

700x__SRB (3)

Skvoš je naročito pogodan za učenike osnovnih i srednjih škola. Osim što pomaže u razvoju tela, skvoš deluje preventivno u cilju sprečavanja nastanka deformiteta, naročito kičmenog stuba. Stručnjaci iz ove oblasti preporučuju igranje skvoša za decu već od 8. godine.

Skvoš je sport uz koji je moguće sagoreti 1.000 kalorija za 45 minuta. Najrasprostranjeniji je rekreativni sport na svetu. Ima jednostavna pravila i veoma je popularan među svim generacijama. Našim savremenim gimnazijalcima se veoma dopao, jer su izrazili želju da se ponovo oprobaju u treniranju ovog brzog i dinamičnog sporta.

Stvarno drugačiji časovi fizičkog

Želimo da učenici Savremene gimnazije shvate važnost održavanja fizičke kondicije. Prilika da se upoznaju i oprobaju u raznim vrstama sportova, može da ih motiviše da počnu da treniraju neki od njih, profesionalno ili rekreativno. Nakon ovako interesantnih časova fizičke kulture, spremni su da uđu u učionicu i nastave sa mentalnim izazovima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.