Predavanje u Savremenoj gimnaziji povodom Svetskog dana borbe protiv side

Nedavno je u Savremenoj gimnaziji obeležen Međunarodni dan tolerancije. Tom prilikom pedagog i psiholog škole oranizovale su radionice sa ciljem da podignu svest učenika prema određenim grupama ili manjinama. Rezultati radionice pokazali su visok stepen netolerancije učenika prema HIV pozitivnim osobama.

Prepoznavši potrebu da svoje učenike obrazuje i o mentalnoj higijeni, Savremena gimnazija je posvetila posebnu pažnju obeležavanju Svetskog dana borbe protiv side. Direktorka MEDIGROUP Doma zdravlja „Bulevar”, doktorka Saša Božović, koja se bavi infektivnim bolestima, održala je predavanje na ovu temu.

700x__SRB (5)

Šta su učenici saznali na predavanju?

Svi učenici Savremene gimnazuje su u utorak, 1. decembra prisustvovali predavanju čiji je cilj bio da saznaju više o HIV virusu, kako mogu da se zaštite, a pre svega da steknu razumevanje za ljude koji žive sa ovom bolešću.

Doktorka Božović je objasnila učenicima koje sve metode lečenja danas postoje i da je moguće doživeti i duboku starost ako se bolest drži pod kontrolom. Lekovi za pacijente sa ovom dijagnozom su skupi, ali naša zemlja pokriva troškove lečenja.

Svest o rizičnom ponašanju

Predavanje na ovu temu trebalo je da otkloni sve dileme učenika u vezi sa prenošenjem i lečenjem side. Učenici su shvatili kakvo ponašanje može da poveća rizik da dođu u kontakt sa virusom, kao i u kojim situacijama su potpuno bezbedni i ne treba da strahuju da će se zaraziti. U vezi sa tim saznanjima je i otklanjanje barijera prema ljudima koji žive sa ovim virusom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.