Jedinstveno takmičenje u regionu: Collaborative problem solving challenge 2019

U subotu 20.4. u prostorijama Savremene gimnazije održava se takmicenje učenika 5. razreda osnovne škole iz razlicitih delova Srbije.

Collaborative problem solving challenge je jedinstveno takmičenje u regionu u kome učenici u timovima, koristeći sve prednosti informacionih tehnologija rešavaju probleme u realnom kontekstu.

Savremena gimnazija je obezbedila prenos predstavljanja pa svi zainteresovani mogu da prate Live stream u periodu od 15:30 do 16.30h.

Ako budete imali problema prilikom pokretanja Live streama proverite da li je omogućen flash u vašem browseru. U slučaju kraćih prekida tona ili slike, pokušajte da osvežite stranicu i proverite kvalitet internet konekcije.

Takmičenje razvija timski i istraživački duh, kao i veštine rešavanja problema. Problemi su otvorenog tipa i traže od rešavača kreativnost i preduzimljivost. Svaka ekipa formira svoj identitet: ime, logo, zajednička fotografija, e-mail. Učenici su u neformalnom okruženju, opremljeni informacionim tehnologijama i e-mailom dobijaju probleme koje timski rešavaju. Sami biraju kako će prezentovati rešenja problema i ta rešenja podižu na platformu koju istog trenutka vide svi članovi komisije. Za celokupnu aktivnost imaju na raspolaganju 2 sata i 30 minuta.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.