FIZIČKO

Štafete, kuglanje, bilijar, stoni tenis, klizanje – tako izgledaju časovi fizičkog

Osim obaveznih aktivnosti, uz pomoć kojih su učenici radili na sebi, svom držanju i muskulaturi, svaki čas su posvećivali pažnju vežbama snage i oblikovanja, ali ono što časove fizičkog u Savremenoj izdvaja jeste još zanimljiviji i drugačiji pristup fiskulturi.

Tako su učenici sa profesorom Stefanom Radojičićem uživali u duel mečevima u stonom tenisu, išli na kuglanje i bilijar, i nestrpljivo iščekivali apsolutno najomiljeniju aktivnost većine – klizanje. Mnogi nikada nisu probali ništa od navedenih sportova, pa je ovo bila prilika da nauče nešto novo.

Čas koji se izdvaja bile su štafete i takmičenje među oformljenim timovima.

Već na početku školske godine organizovan je Sportski dan, kada je takmičarski duh bio očigledan. Akcenat je bio i na razvoju timskog duha, taktike i fer pleja. Baš iz tog razloga su dinamika, eksplozivnost i brzo razmišljanje elementi koji treba da se razvijaju, a koji nisu previše zastupljeni na časovima. Uz lopte i vijače učenici su se bolje upoznali i postali fizički spremniji.

uvod u geografiju

Još više zabave: mačevanje i kuglanje na časovima

Učenici Savremene gimnazije su i na časovima fizičkog izašli iz okvira standardnog plana i poznatih aktivnosti i upoznali se sa novim sportovima koji nisu toliko zastupljeni u školama. Profesor Stefan Radojičić im je priredio pravu sportsku poslasticu i idealnu priliku da se oprobaju u nekim novim sportovima, jer su van škole retko u prilici da odvoje vreme za njih.

Pored odlazaka u sportski centar Dynamic, gde su se bavili klasičnim timskim sportovima, aerobikom i plivanjem, učenici su se oprobali i u nešto neobičnijim sportovima – mačevanju i kuglanju.

Mačevaoci iz Crvene Zvezde su učenicima Savremene gimnazije demonstrirali tehnike mačevanja, a zatim su učenici imali prilike da obuku opremu, drže mačeve i da u duelu testiraju svoje veštine. I kada je reč o kuglanju, već nakon nekoliko stidljivih pokušaja, učenici su počeli da se zabavljaju i uživaju u rušenju kegli.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.