INFORMATIKA I RAČUNARSTVO

Pravljenje veb-stranica na času informatike

Na časovima informatike i računarstva naglasak je stavljen na upotrebu veb-tehnologija u procesu nastave. Dakle, manje teorijskog izlaganja i više samostalnog rada učenika, uz istraživanje i pretraživanje sadržaja na internetu.

Aktivnost učenika se ogledala u uređivanju lične veb-prezentacije i postavljanju sadržaja (rada na času i domaćih zadataka) na njih korišćenjem online alata, poput sajtova www.wix.com i www.wordpress.com. Učenici su pristupili sajtu Wikipedia i otvoreni su im nalozi kako bi u narednom periodu postavljali svoje radove i učestvovali u Wiki zajednici.

Gimnazijalci su se usavršili i u veb-aplikaciji Google Docs, pa su tako stekli napredna znanja iz obrade teksta u text editoru. Na časovima informatike i računarstva naglasak je bio na samostalnom radu, dok je profesor uvek bio tu da pomogne učenicima da lakše razumeju sve tehnologije koje nam je donelo novo doba.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.