Koordinatorka saradnje sa učenicima u Savremenoj gimnaziji

Verujemo da je u školskoj sredini najvažnije da učenici uspostave prave etičke vrednosti, kao i kvalitetne odnose sa svojim vršnjacima, profesorima i zaposlenima u školi.

Odlučili smo se da se još više posvetimo željama i težnjama učenika, stoga smo uveli još jednu značajnu poziciju u našem savremenom timu koordinatorku saradnje sa učenicima, koja uz direktora i profesore predstavlja još jednu osobu na koju se učenici uvek mogu osloniti.

Koordinatorka saradnje sa učenicima

Na ovaj način želimo da budemo sigurni da će učenici na pravi način shvatiti svoje školske obaveze i da će uz pomoć koordinatorke saradnje sa učenicima lakše organizovati svoje vreme i postići bolje rezultate.

Osnovna zaduženja kojima će se posvetiti koordinatorka saradnje sa učenicima

  • Svakodnevna pitanja. Na sva pitanja u vezi sa školskim životom učenicima će odgovor dati koordinatorka saradnje sa učenicima, koja vodi računa o afinitetima učenika, kojima prenosi etičke vrednosti za koje se škola zalaže, uči ih lepom ponašanju, manirima i komunikaciji u školi i van nje.
  • Najvažnija karika između škole i učenika. Poverenje, uvažavanje i razumevanje su glavne stavke za kvalitetan odnos između učenika i njegovih profesora, a baš to je jedan od zadataka koje obavlja koordinatorka saradnje sa učenicima. Uz njenu pomoć, učenik će rešiti sve nedoumice i sa zaposlenima u školi lako pronaći zajednički jezik.
  • Organizacija nastavnih i vannastavnih aktivnosti. Koordinatorka saradnje sa učenicima se trudi da učenicima što više podigne svest o značaju društveno-odgovornog ponašanja kroz organizovanje humanitarnih akcija, učešće u raznim kulturnim manifestacijama i radionicama na temu kulture.
  • Prijatna školska atmosfera. Da bi se učenici ugodno osećali u prostorijama škole, zadužena je koordinatorka saradnje sa učenicima. Ona je tu da pomogne kroz priču, podršku i razumevanje, kao i kroz kontrolu efikasnosti školskih servisa, kao što su zdrava ishrana i školski prevoz. Zahvaljujući njoj, učenici dosledno prate školska pravila i uvek daju svoj maksimum.

 

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.