LINK eSports Association – prvo školsko esports udruženje u Srbiji

Volite video-igre i imate izražen takmičarski duh? Imamo sjajne vesti za sve vas koji gajite strast prema gejmingu! Savremena gimnazija, kao deo internacionalne obrazovne alijanse, uvek stremi ka tome da bude u toku sa aktivnostima 21. veka. Zbog svih vas koji volite video-igre i želite da svoju ljubav prema takmičenju podignete na viši nivo, LINK Educational Alliance, čiji je deo i naša škola, u procesu je osnivanja LINK eSports Association, tj. prvog školskog esports udruženja u Srbiji!

LINK eSports Association

Kako bismo učinili da na kvalitetan i zabavan način provodite svoje vreme, ali i doprineli tome da gejming postane društvena aktivnost koja donosi brojne beneficije kada je reč o učenicima, osnivamo LINK eSports timove, i ovom prilikom vas pozivamo da nam se pridružite u jednoj od najzabavnijih modernih timskih aktivnosti!

Prilika za sportiste 21. veka

Zato što posvećuje pažnju svakom učeniku i zato što tačno zna kakve će aktivnosti doprineti njihovom ličnom, kao i budućem profesionalnom razvoju, LINK Educational Alliance na ovaj način omogućava svojim učenicima jedinstvenu priliku da postanu deo zajednice koja redefiniše pojam sportiste 21. veka, u tehnološki najsavremenije opremljenom okruženju!

Glavni cilj LINK eSports Association jeste da formira mešovite timove od učenika iz obrazovnih ustanova LINK Educational Alliance koji bi predstavljali boje, vrednosti i duh svojih škola na regionalnim i međunarodnim esports turnirima. Timovi će biti sastavljeni od učenika koji se takmičiti u različitim esports disciplinama, među kojima su upravo neke od najpopularnijih video-igara: League of Legends, CS:GO, Valorant, DOTA2, FIFA, World of Warcraft i još mnoge druge koje su u pripremi.

LINK eSports tim svoja pojavljivanja na turnirima izvodiće na poluprofesionalnom nivou, što znači da svojim članovima pruža priliku da svoj entuzijazam kada je reč o gejmingu i esportsu pretvore i u karijeru u oblasti gejminga, a to za one najbolje predstavlja izuzetno profitabilno zanimanje na globalnom nivou.

Esports – razvoj mekih veština, timskog duha i okupljanje učenika istih interesovanja

LINK eSports Association

Savremena gimnazija, dosledno prateći trendove koje praktikuju najbolje svetske K-12 škole (od obdaništa do 12. razreda, odnosno prve godine koledža), priključio se osnivanju esports školskog kluba, jer je prepoznao mnogobrojne prednosti ovog sporta kada je reč o boljem angažovanju učenika i studenata, razvoju mekih veština, stvaranju osećaja pripadnosti kod učenika i njihovom usmeravanju.

Esports je važna karika za angažovanje učenika i studenata, i baš poput tradicionalnih sportova, uči ih važnim lekcijama o istrajnosti, timskom duhu, saborstvu, vođstvu i istinskim sportskim vrednostima. Takođe, esports u školama doprinosi tome da se izgradi zajednica koja će okupiti učenike sličnih interesovanja, tj. učenike koji će biti entuzijastični povodom ekipnog učestvovanja u gejming disciplinama.

Istraživanja su pokazala da bavljenje esports disciplinama sat vremena dnevno:

 • smanjuje stres;
 • pomaže u bržem razmišljanju, brzom analiziranju i donošenju odluka;
 • pomaže u razvijanju strategija i predviđanja;
 • pomaže u čitanju i razvoju matematičkih veština;
 • podstiče kreativnost i održava mozak aktivnim;
 • podstiče koncentraciju i poboljšava memoriju i racionalno rasuđivanje;
 • podstiče praćenje uputstava, logiku i rešavanje problema;
 • pospešuje koordinaciju ruku i očiju, i motoričke sposobnosti;
 • poboljšava obavljanje više zadataka odjednom, kao i postizanje više ciljeva

Šta dobijate kao član LINK eSports tima?

Biti član LINK eSports Asocijacije znači biti sportista u svakom smislu: iako se vaša takmičenja odvijaju u virtuelnom prostoru, i dalje je neophodno da se fizička i mentalna spremnost i kompetencije održavaju i neguju kako bi rezultati bili na najvišem nivou.

Kako bismo postigli pravi odnos između ova dva aspekta modernog sportiste, članovi LINK eSports tima u okviru Asocijacije, imaće:

 • profesionalno vođene treninge u okviru LINK eSports huba, gde će uz vođstvo trenera, odnosno ecoacha, trenirati na najmodernijim gejmerskim računarima i Sony PlayStation 5 konzoli, uz kompletnu opremu i ergonomske stolice;
 • fitness coacha, koji će im pomagati da paze na svoje zdravlje tako što će ih podsticati na redovnu fizičku aktivnost, kao i pedagoga, psihologa i sociologa, koji će uz nastavnike odgovorne za vođenje tima biti podrška u ličnom razvoju i napretku članova tima.

Pored svega što je neophodno za sjajan performans u okviru samih esports aktivnosti, članovima esports tima besplatno su obezbeđene i specijalne beneficije, kako bi njihovi treninzi i performansi na takmičenjima bili na najvišem nivou, kao i njihovo zdravlje i zadovoljstvo.

 • Ecoach – Kao i u tradicionalnim sportovima, trener iz oblasti esportsa će im pomoći u pripremi pred meč sa drugim timovima. Treneri blisko sarađuju sa igračima i svim članovima tima, motivišu ih, identifikuju snage i slabosti i osiguravaju da igraju u najboljem izdanju.
 • Fitness coach – Važno je da igrač pazi na sebe i da ostane zdrav. Zbog toga članovi tima, uz podršku trenera, imaju i redovne treninge fizičke snage i izdržljivosti.
 • Dresovi – Kako bi sa ponosom istakli boje i duh tima svoje škole ili ustanove, članovima tima su obezbeđeni personalizovani dresovi.

Aktivno učešće u aktivnostima esports tima doprinosi i unapređenju individualnih i društvenih aspekata kao što su:

 • podsticanje društvenih aktivnosti i druženje na otvorenom, podsticanje prijateljstva, zajedničkog rada i zdravog takmičarskog duha;
 • održavanje pravilnih i zdravih prehrambenih navika i rutine vežbanja uz podršku fitness coacha i nutricioniste;
 • podrška u učenju i unapređivanju veština kao što su problem solving, analitičko i logičko razmišljanje, uz stručnu pomoć;
 • organizovano učešće na esports turnirima na lokalnom, regionalnom i eventualno međunarodnom nivou;
 • mogućnost da se povežu sa fakultetima sa aktivnim esports timovima, kao i sa profesionalnim timovima u okviru Srpskog saveza elektronskih sportova i esportova, radi daljeg bavljenja esportsom.

LINK eSports Association – gejmeri, analitičari, novinari, organizatori i navijači na jednom mestu

LINK eSports Association

Ukoliko si učenik Savremene gimnazije, a takođe si i gejmer, uživaš u igranju takmičarskih igara i vidiš sebe u esports svetu ili si već učestvovao/-la na nekom esports turniru, onda si prava osoba koja će predstavljati LINK eSports tim!

Ukoliko ne želiš da učestvuješ u igrama, već želiš da budeš analitičar, kaster, volonter ili trener, da pišeš vesti, učestvuješ u organizaciji događaja ili da navijaš za svoj tim, te da na taj način pomogneš da svi zajedno izgradimo esports zajednicu, donosimo ti sjajne vesti: ima mesta i za tebe, važno je samo da neguješ ljubav prema ovom jedinstvenom savremenom sportu.

Postani deo LINK eSports Association i vodi svoj tim do pobede!

Ako ti ovaj poziv zvuči kao sjajna prilika da pokažeš svoje sposobnosti, prijavi se tako što ćeš popuniti anketu i očekuj poziv za sastanak sa menadžerom udruženja i trenerima, na kom ćeš nam reći zašto si nam baš ti potreban i zašto da ti čuvamo mesto u timu.

LINK eSports Association započinje sa radom početkom septembra. U međuvremenu okupljamo ekipu: pravimo mešovite timove iz različitih disciplina, opremamo prostor za treninge, biramo turnire i lige u kojima planiramo da ostvarimo rezultate!

Hajde da budemo deo globalne uspešne esports zajednice!

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.