Savremena gimnazija nominovana za najinovativniju školu 21. veka

Među najboljim školama na svetu! Savremena gimnazija ušla je u izbor za najinovativniju školu 21. veka i tako dobila još jedno priznanje za inovacije i promene koje unosi u savremeno obrazovanje.

Naša škola nominovana je za nagradu „Global Innovation Awards 2016”, u kategoriji škola sa najinovativnijim obrazovnim programom, koju dodeljuju organizacija 21st Century Learning i prestižna edukativna ustanova Pearson.

slika sa nagradama

Zašto je „Global Innovation Awards” takmičenje toliko prestižno?

Prestižnu nagradu Teacher & School of the Year Awards dodeljuju 21st Century Learning i Pearson najboljim profesorima i školama širom sveta, i tako im odaju priznanje za njihov izuzetan doprinos edukaciji i obrazovnom procesu, kao i za inovativne i kreativne metode koje unose u nastavni program.

Pored nagrade za najinovativniji obrazovni program, za koju je nominovana Savremena gimnazija, dodeljuju se i nagrade za najboljeg predavača, najinovativnijeg vođu školske ustanove i najboljeg kreatora praktične nastave.

Izbor za najboljeg profesora i školu traje više meseci, a svečanost dodele nagrada se svake godine održava u Hong Kongu. Ovoga puta, dobitnici nagrada biće proglašeni 13. januara 2016, dok će se svečanost održati 19. i 20. februara. Nadamo se da će i Savremena gimnazija biti deo ove svečanosti kao jedan od dobitnika.

Zasluženo među najboljima

Savremena gimnazija zasluženo se našla među najboljim školama u izboru za ovu prestižnu nagradu, i to od više stotina prijava iz raznih krajeva sveta koje su pristigle na adresu konferencije „Global Innovation Awards 2016”.

Da bi se našla među najboljim školama na svetu, Savremena gimnazija ispunila je stroge kriterijume organizatora koji podrazumevaju:

  • učenje uz modernu tehnologiju,
  • pružanje praktičnih znanja učenicima,
  • inovativne programe,
  • kreativan način rada.

Drugu godinu za redom u odabranom društvu

Ovo nije prvi put da se Savremena gimnazija našla u odabranom društvu najboljih na svetu. Na prošlogodišnjem takmičenju „Global Innovation Awards”, direktorka škole, Svetlana Belić Malinić, zauzela je drugo mesto u izboru za najboljeg nastavnika 21. veka.

Teacher-of-the-Year-2014-2

U konkurenciji od 8.700 profesora iz celog sveta, 21st Century Learning i Pearson prepoznali su Svetlaninu originalnost u radu sa učenicima, i nagradili je drugim mestom na ovom prestižnom svetskom takmičenju.

Savremena gimnazija jedini predstavnik Srbije

Ovaj uspeh dobija na posebnom značaju ukoliko se ima u vidu da je Savremena gimnazija jedina škola iz Srbije koja je imala predstavnika na ovom takmičenju, a sada će se predstaviti čitavom svetu i kao institucija. Savremena gimnazija kroz inovativan program podstiče učenike na kreativno mišljenje, a kroz primenu najsavremenijih metoda u nastavi pomaže im da usvoje i primene znanja.

Nagrađivanjem najboljih iz oblasti edukacije, 21st Century Learning i Pearson žele da stvore mrežu obrazovnih institucija i pojedinaca koji se svojim metodama i praktičnim pristupom obrazovanju izdvajaju od ostalih. Savremena gimnazija se profesionalnim radom izborila za svoje mesto među elitom u oblasti obrazovanja, a njeni učenici će tokom školovanja steći sva potrebna znanja da u takvom društvu i ostanu.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.