ŠPANSKI

Salsa i filmovi kao najjači utisak sa časova španskog

Učenici su na časovima španskog jezika uživali gledajući filmove poput „Tres metros sobre el cielo” („Tri metra iznad neba”) i „Palmeras en la nieve” („Palme u snegu”), jer su shvatili da tako mogu mnogo lakše da savladaju ovaj jezik. Osim toga, oprobali su se i u igranju salse, učeći reči iz pesama koje su im se najviše dopale. Ovaj čas španskog gimnazijalci su proglasili najboljim do sada.

Učenici su tokom prvog polugodišta vežbali gramatiku i bogatili svoj vokabular kroz kviz  „Kahoot” i „Socrative”, a posebno su im se svidela predavanja o Kubanskoj revoluciji, Fidelu Kastru, istoriji Španije i situaciji sa Mavarima. Da je učenje geografije na španskom jeziku veoma interesantno, pokazuje i to što su učenici s oduševljenjem učestvovali u sledećoj igrici:

Osim neme karte Španije, date su im i kartice na kojima je pisalo ime svake oblasti i neka njena karakteristika (npr. La Rioja – najpoznatija po proizvodnji vina; Andalucía – poznata po dvorcu Alhambra). Na ovaj način učenici su shvatili da je za savladavanje jezika potrebno usavršavanje iz različitih oblasti, kao što su gramatika, vokabular i jezičke kompetencije, književnost, kinematografija, istorija, geografija i druge.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.