• Direktorka Beogradskog festivala igre i Nacionalne fondacije za igru

Aja Jung

Direktorka Nacionalne fondacije za igru, Aja Jung je balerina koja se posvetila širenju kulture plesa ne samo u Srbiji već i u čitavom svetu. Upravo zbog svog opredeljenja, izabrana je za počasnu gošću manifestacije Milano Danza Expo i član žirija međunarodnog baletskog takmičenja u Milanu.

U svojoj plesnoj karijeri, ostvarila je veliki uspeh nakon što je diplomirala je u klasi pedagoga Marije Janković u Baletskoj školi „Lujo Davičo" i ostvarila punu dvogodišnju stipendiju škole Džofri baleta (Joffrey Ballet School) u Njujorku, SAD. Radila je na programima Baletskog instituta Njubert balet (Neubert Ballet Institute) pri Karnegi Holu i Brodvejskog plesnog centra (Broadway Dance Center). Vrativši se u Beograd, Aja započinje samostalnu plesnu karijeru kroz četiri celovečernje produkcije: Ofelija u ogledalu,  Ja, Meduza,  Zelle i Priča o Džozefini Bejker. Istovremeno kao igračica i producent svojih predstava i gostovanja, beleži uspešne nastupe širom sveta.

2003. godine, Aja osniva Beogradski festival igre, uspostavljajući standarde savremene plesne i pozorišne estetike, i prikazujući vrhunske domete svetske umetničke igre. Beograd je time postao važno mesto za ljubitelje scenskog pokreta, pružajući istinsku podršku domaćim profesionalnim igračima, pedagozima, koreografima i mladim baletskim talentima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.