• Profesorka sociologije

Ana Brkić Jovanović

Profesorka sociologije Ana Brkić Jovanović diplomirala je i masterirala sociologiju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, a znanje je proširila kroz brojne radionice i usavršavanja zahvaljujući kojima je postala i profesorka građanskog vaspitanja. Predavala je u nekoliko gimnazija u Beogradu, a godinama se bavi temom prevencije nasilja. Ana je držala edukativne radionice za mlade širom Srbije, a bogato volontersko iskustvo pomoglo joj je da bolje razume društvo u kojem živi i pruži podršku ranjivim društvenim grupama.

U Savremenoj ohrabruje samostalno razmišljanje i razigranost, gradi klimu saradnje i otvorenosti za različitosti i motiviše učenike na aktivan odnos prema društvu.

U slobodno vreme svira gitaru, peva, ručno izrađuje hula-hopove i uživa u inspirativnim razgovorima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.