• Profesorka verske nastave

Ana Marjanović

Ana Marjanović, profesorka verske nastave, stekla je višegodišnje iskustvo u radu sa decom i mladima.

Diplomirala je na Pravoslavnom bogoslovskom fakultetu, odbranivši rad na temu „Pastirska psihologija”. Odmah nakon završenih studija počinje katihetsku misiju, osmišljavajući kreativne radionice u kojima učestvuju deca svih uzrasta.

Organizuje umetničke sekcije u kojima učenici imaju priliku da se upoznaju sa muzičkim i likovnim nasleđem naše hrišćanske tradicije. U okviru svog katihetskog dela trudi se da razvija toleranciju kod učenika, otvarajući im vidike za prihvatanje različitosti.

Pored pisanja i objavljivanja tekstova iz oblasti pravoslavne teologije, posebno se bavi proučavanjem različitih oblika savremene umetnosti.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.