• Profesorka biologije

Ana Živanović

Profesorka biologije Ana Živanović diplomirala je molekularnu biologiju i fiziologiju na Biološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu sa stručnim radom na temu „Genetika poremećaja pažnje i hiperaktivnost kod dece”. Odmah po završetku studija počinje da radi u Obrazovnom sistemu Crnjanski, gde stiče pedagoško i praktično iskustvo u radu sa decom na međunarodno priznatom Kembridž programu.

Učestvovala je na brojnim festivalima nauke i eko-radionicama u Beogradu. Uspešno je pripremala učenike za opštinska i gradska takmičenja iz biologije, gde su postigli zapažene uspehe.

U Savremenoj gimnaziji, korišćenjem multimedijalnih sadržaja i drugih pedagoških pomagala, želi da na zabavan način ovu divnu nauku približi učenicima, sa željom da je razumeju i vole. U slobodno vreme, Ana voli da slika, druži se sa prijateljima, vežba jogu i brine o kućnim ljubimcima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.