• Profesor latinskog jezika

Anita Stanković

Profesorka Anita Stanković diplomirala je na Katedri za Iberijske studije Filološkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Njena diploma je ekvivalent master diplomi po bolonjskom sistemu. Iskustvo u podučavanju stekla je radeći kako u osnovnim tako i srednjim školama u Beogradu. Predavala je španski i engleski jezik za sve nivoe i uzraste u nekoliko škola stranih jezika.
Najponosnija je na svoje angažovanje u Društvu hispanista gde se istakla kao jedan od osnivača i koordinatora nekoliko edukativnih projekata metodičke sekcije u Društvu. Aktivno se bavila i pozorišnim aktivnostima u Društvu i učestvovala u nekoliko pozorišnih predstava na stranim jezicima. Kao profesor španskog jezika najviše se oblikovala radeći nekoliko godina u Beogradskoj Internacionalnoj školi (International School of Belgrade). U ovoj školi je stekla i dragoceno iskustvo rada na učiteljskoj poziciji, instruktora joge za decu i voditelja nekoliko radionica vizuelnih umetnosti za najmlađe uzraste. Pobornik je transdisciplinarnog i komunikativnog pristupa u nastavi- jezik se jedino može učiti ako ga povežemo i prožmemo sa drugim disciplinama. U svom radu često koristi vizuelnu umetnost, dramu, i muziku kao medije koji bi đacima mogli da pomognu da svoja jezička znanja bolje iskažu.

Đacima u Savremenoj gimnaziji bi želela da ukaže na značaj poznavanja i aktivne upotrebe stranih jezika u savremenom biznis svetu. Cilj joj je da učenike motiviše da na jezik gledaju kao sredstvo koje u današnje vreme otvara mnoga vrata- kako u traženju posla, tako i, globalnije gledano, u poznavanju drugih kultura i zemalja.

U slobodno vreme se aktivno bavi slikarstvom, grafičkim dizajnom i izradom nakita. Moto joj je da je u zdravom duhu i- zdravo telo pa se redovno posvećuje jogi i meditaciji. Dosta vremena provodi u prirodi sa porodicom koju smatra svojim najvećim uspehom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.