• Profesor istorije

Darko Tmušić

Profesor istorije Darko Tmušić diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, gde je završio i master akademske studije u oblasti savremene istorije. Radio je kao saradnik pri Humboltovom univerzitetu u Berlinu, a u isto vreme sticao je iskustvo u nastavi radeći i kao profesor istorije u osnovnoj školi.

U Savremenoj gimnaziji Darko nastoji da teme približi modernom vremenu i da ih oživi, a posebno insistira na razumevanju istorijskih procesa, koji učenicima pomažu da bolje razumeju vreme u kom živimo.

Darko obožava sport, pa ga u slobodno vreme možete videti kako igra košarku, ali i u ulozi košarkaškog trenera.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.