• Selektor američke vaterpolo reprezentacije

Dejan Udovičić

Selektor američke vaterpolo reprezentacije, Dejan Udovičić, je deo sportske elite i trener koji je svojim sportskim duhom inspirisao mnoge generacije mladih. Nosilac 11 zlatnih medalja, Dejan je od 2006. do 2013. godine, kada je vodio srpsku vaterpolo reprezentaciju, osvojio evropsko zlato u Beogradu, bronzu u Pekingu, tri Svetske lige i svetsko zlato u Rimu. Radeći kao trener srpske vaterpolo reprezentacije i vaterpolo kluba Radnički, Dejan je uticao na promociju sporta u Srbiji, a 2009. godine dodeljena mu je nagrada za Trenera godine. Upravo zbog toga je, zajedno sa svojim kolegama, učestvovao u podizanju svesti o zdravom životu kroz kampanju Ostavi pušenje − osiguraj život.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.