• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Ivana Mihajilo

Profesorka srpskog jezika i književnosti, Ivana Mihajilo, osnovne i master studije završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik sa komparatistikom. Uže oblasti interesovanja su joj esejistika, postmoderne teorije kulture, jezika i književnosti. Ima objavljen rad u časopisu za srpski jezik "Svet reči". Radno iskustvo stekla je radeći u srednjoj školi, ali i u sektorima odnosi sa javnošću, marketing i organizacija.

Nastava srpskog jezika i književnosti za Ivanu predstvalja jedan od važnih načina na koji se učenici upoznaju sa tekovinama kulture i civilizacije, uče da ih poštuju, neguju ukus i razvijaju čitalačke navike.

U slobodno vreme Ivana uživa u dobrim filmovima, pozorišnim predstvama, putovanjima i vožnji bicikla.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.