• Profesor informatike i računarstva

Jana Vasiljević

Jana Vasiljević rođena je 7. aprila 1995. godine u Beogradu. Osnovnu školu završila je kao nosilac Vukove diplome. Osnovne i master studije pohađala je i završila na Fakultetu organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu, smer Informacioni sistemi i tehnologije. Tokom studija bila je član organizacije SportFON, a u oktobru 2015. je postala kapiten rukometne ekipe fakulteta. Sve vreme studiranja, a pre nego što se zaposlila kao profesor informatike u Savremenoj gimnaziji, radila je u porodičnoj firmi „BimBros”, gde se bavila marketingom.

Glavni cilj na trenutnom radnom mestu joj je da kod učenika probudi interesovanje za informatiku i računarstvo, kao i da za vreme nastave oni prepoznaju bitnost računarske nauke i uoče njenu sve veću primenu u svim aspektima svakodnevnog života.

Tečno govori engleski jezik i poznaje osnove nemačkog. Rukometom se bavi već 15 godina, a 2014. nastupala je za nacionalni tim na juniorskom svetskom prvenstvu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.