• Profesorka građanskog vaspitanja

Jelena Spasojević

Profesorka građanskog vaspitanja Jelena Spasojević diplomirala je novinarstvo i komunikologiju na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Na istom fakultetu završila je i master studije politikologije, a trenutno pohađa doktorske studije komunikologije na Fakultetu za kulturu i medije. Četiri godine volontirala je i radila u sferi odnosa s javnošću, a održala je i nekoliko radionica u ovoj oblasti, što joj je pomoglo da razvije edukativne veštine i razume različite karaktere.

U Savremenoj gimnaziji Jelena se trudi da sa učenicima izgradi prijateljski odnos, zasnovan na međusobnom poverenju i razumevanju. Neguje personalistički pristup i svakog učenika gleda kao poseban karakter, podstičući samostalno razmišljanje i timski rad, sa ciljem da svako od učenika stekne praktična znanja koja će mu biti od koristi i u budućem školovanju.

U slobodno vreme uživa u putovanjima, dugim šetnjama i igri sa psom. Veliki je ljubitelj dobre knjige i pozorišta.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.