• Kompozitor, pijanista, aranžer i producent

Kornelije Kovač

Poznati kompozitor, pijanista, aranžer i producent, Kornelije Kovač je svoju bogatu muzičku karijeru započeo 1961. godine, u isto vreme kada je i diplomirao na Muzičkoj akademiji u Sarajevu.

Nakon uspeha u različitim orkestrima, pridružio se najpopularnijem sarajevskom pop bendu, Indeksima, sa kojim dostiže veliki uspeh u tadašnjoj Jugoslaviji i šire. Čuvenu Korni grupu osnovao je kada se 1968. godine preselio u Beograd, i sa njom je 1974. predstavljao Socijalističku Federativnu Republiku Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije.

Kornelije Kovač je najveća priznanja ostvario kao kompozitor zabavne muzike. Njegove kompozicije izvodila su najveća imena jugoslovenske muzičke scene, iz svih muzičkih žanrova, među kojima su Olivera Katarina, Bisera Veletanlić, Miki Jevremović, Zdravko Čolić i drugi. Sarađivao je i sa mnogobrojnim stranim umetnicima, kao što su Berni Marsden, Hans Cimer, Pol Džons, Endi Pesk, Kolin Hodžkinson, Džodži Hirota i drugi.

Njegove pesme su bile na brojnim albumima koji su bili izdavani u Jugoslaviji, Španiji, Francuskoj, Americi, Švedskoj, Holandiji, Finskoj... Mnoge od njih su dostigle platinasti ili zlatni tiraž. Pored toga, pisao je i muziku za pozorište, filmove i televiziju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.