• Koordinatorka Kombinovanog – bilingvalnog programa

Ljubica Krstić

Koordinatorka Kombinovanog – bilingvalnog programa Ljubica Krstić diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu na Katedri za engleski jezik i književnost. Učestvovala je u velikom broju radionica i projekata na temu nastave engleskog jezika. Stručno pedagoško iskustvo stekla je u beogradskim školama zahvaljujući radu sa učenicima različitog uzrasta i nacionalnosti.

U svom radu u Savremenoj gimnaziji neguje interaktivni i komunikativni pristup predavanja jezika i u časove uključuje elemente iz književnosti i kulture, kako bi učenici temeljnije razumeli i sam jezik. Budući da podizanje globalne svesti igra značajnu ulogu u obrazovanju, Ljubica ohrabruje objektivnost i pomaže učenicima da razviju kritičko mišljenje tako što će sagledavati brojne teme iz različitih uglova i perspektiva, pre nego što zauzmu lični stav o problemu.

U slobodno vreme uživa u prirodi, bavljenju sportom i provođenju vremena sa porodicom i prijateljima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.