• Profesorka engleskog jezika

Maja Merdović

Profesorka engleskog jezika i književnosti Maja Merdović diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Njena diploma je ekvivalent master diplomi po bolonjskom sistemu studiranja. Iskustvo u podučavanju stekla je kao predavač u osnovnoj, srednjoj stručnoj školi, kao i u Filološkoj gimnaziji. Takođe, u privatnim školama jezika držala je nastavu polaznicima svih uzrasta i nivoa znanja.

U dosadašnjoj karijeri radila je dugo kao rukovodilac edukativnih programa u internacionalnoj kompaniji koja se bavi upisom u srednje škole i fakultete u inostranstvu, kao i u vodeće škole jezika širom sveta. Pored toga, u okviru iste kompanije bila je i pratilac grupa učenika koji su usavršavali engleski jezik u jezičkim školama na engleskom govornom području. Posebnu pažnju posvećuje kontinuiranom profesionalnom usavršavanju kroz sajmove obrazovanja u inostranstvu i seminare akreditovane od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Kroz rad u Savremenoj gimnaziji želi da učenicima približi učenje engleskog jezika na inovativan način, podstičući njihovu kreativnost i kritičko mišljenje. Takođe, trudi se da pomogne učenicima da pravilno razviju sve četiri jezičke veštine – čitanje, pisanje, govor i slušanje.

Maja obožava putovanja, pozorište i sport, a slobodno vreme voli da provodi sa porodicom i prijateljima u prirodi.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.