• Profesorka filozofije

Marica Đurić

Profesorka filozofije Marica Đurić završila je osnovne i master studije filozofije na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Tokom studija pohađala je nastavu Centra za obrazovanje nastavnika, čiji je cilj bila izgradnja vlastitog metodološkog pristupa, kroz istraživanja u oblasti didaktike, metodologije, psihologije i školske prakse.

Kao profesor filozofije u Savremenoj gimnaziji, Marica želi da kod učenika razvije kritičko mišljenje, koje će ih osposobiti da u svakodnevnom životu donose bolje odluke, zalažu se za svoj stav, ali i da proniknu u kompleksnost naizgled trivijalnih stvari.

U slobodno vreme Marica se bavi glumom, učesnik je u naučnim kampovima, putuje i provodi vreme sa prijateljima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.