• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Marija Pilčević Tomašević

Profesorka srpskog jezika i književnosti Marija Pilčević Tomašević završila je osnovne akademske studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpska književnost i jezik, nakon čega je svoje znanje usavršila na master studijama na istom fakultetu, smer Srpska književnost. Prva iskustva u nastavi stekla je radeći u nekoliko osnovnih škola. Posebno je interesuje metodologija nastave, koja se pokazala ključnom u procesu uspešnog prenošenja znanja učenicima.

Veruje da se kroz književnost mnogo toga može naučiti o životu i nastoji da svoju ljubav prema knjigama i čitanju prenese na učenike. Marija smatra da je njen zadatak da kod učenika Savremene gimnazije probudi interesovanje i želju za čitanjem i da ih usmeri da sami pronađu i izgrade sopstveni literarni ukus.

U slobodno vreme voli da putuje, da provodi vreme sa porodicom i prijateljima, ali i da se s vremena na vreme osami i uživa u čitanju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.