• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Marina Kuzmanović

Profesorka srpskog jezika i književnosti Marina Kuzmanović osnovne i master studije završila je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Srpska književnost. Uže polje interesovanja su joj romaneskni opus Rastka Petrovića, avangardna književnost, moderna teorija romana i savremena morfologija i sintaksa.

Najveće iskustvo stekla je radeći u osnovnoj školi. Đaci, njihovi problemi i nedoumice motivisali su je da sa koleginicama osmisli projekat sovicabezpuskica.com i okrene se jednom inovativnom načinu učenja. U Savremenoj gimnaziji, kao profesor, želi da usavršava moderan pristup nastavi, gde je učenik u centru. Kao važan cilj časova ističe funkcionalna znanja iz oblasti jezika i književnosti. Takođe, smatra da je važno stvoriti čitalačke navike kroz adekvatnu motivaciju i razviti kod učenika veštine lepog pisanja i govorenja, kao i svest o kulturi i umetnosti.

Pored književnosti i jezika, ima dosta drugih interesovanja, a posebno ističe polje digitalnog marketinga i ličnog rasta i razvoja. Od hobija izdvaja pisanje, pevanje i funkcionalni trening.

 

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.