• Profesorka španskog jezika

Milica Ivanović

Profesorka španskog jezika Milica Ivanović završila je osnovne studije na Katedri za iberijske studije na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno je na master studijama i piše rad na temu „Primena savremene tehnologije u učionici”, a planira da upiše i doktorske studije. Radno iskustvo je stekla radeći kao profesor španskog i engleskog jezika u privatnim školama stranih jezika u Beogradu. Oprobala se i kao konsekutivni i simultani prevodilac radeći u Ambasadi Meksika u Beogradu, za šta je dobila brojne pohvalnice i reference od Njegove ekselencije ambasadora Meksika u Srbiji Hosea Evarista Ramona Šilotla Ramireza, na šta je naročito ponosna.

Njen cilj u karijeri je da pomogne u edukaciji mladih i zagovornik je ideje da profesor mora biti fleksibilan, kreativan, inovativan i objektivan i da mora posedovati veštinu da motiviše učenike. Interaktivni pristup uz upotrebu najnovijih tehnologija je suština njenih časova u Savremenoj gimnaziji, ali isto tako, šireći ljubav prema španskom jeziku i kulturi, nastoji da proširi vidike svojih učenika.

Milica je zaljubljenik u španski jezik i kulturu, ali i u ples. Bavi se latino i karipskim plesovima, svojevremeno je bila instruktor i aktivni je član Društva hispanista, u okviru čijih je radionica i projekata i sama učestvovala. Samouki je crtač, u slobodno vreme se bavi kreativnim radom i koristi svaki trenutak za stvaranje malih umetničkih dela. Sebe smatra kosmopolitom i optimistom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.