• Savetnica za edukaciju i upis

Milica Nikić

Savetnica za edukaciju i upis Milica Nikić diplomirala je na Geografskom fakultetu u Beogradu. Radno iskustvo stekla je kao praktikant u Odeljenju za geografsko-informacione sisteme (GIS), u Sekretarijatu za saobraćaj. Još tokom studija volontirala je i u nevladinoj organizaciji koja se bavi neformalnim obrazovanjem dece i mladih. Pored rada sa decom i mladima različitog uzrasta, njeno radno angažovanje zasnivalo se i na organizaciji i koordinaciji rada same organizacije.

Kao savetnica za edukaciju i upis u Savremenoj gimnaziji, Milica se svakodnevno trudi da trenutnim i budućim učenicima pruži što više informacija o Savremenoj gimnaziji, imajući u vidu važnost pravog odabira prilikom upisa u srednju školu, koji je bitna prekretnica u životu svakog učenika i roditelja.

Slobodno vreme najviše provodi sa porodicom i prijateljima, obožava prirodu i planinarenje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.