• Profesorka engleskog jezika

Olivera Marjanović

Profesorka engleskog jezika Olivera Marjanović diplomirala je na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, smer Engleski jezik i književnost, i stekla diplomu koja je izjednačena sa master diplomom. Bogato pedagoško iskustvo, koje je stekla dugogodišnjim radom u srednjoj školi, kao i održavanjem obuka za engleski jezik i poslovni engleski za razne uzraste i nivoe znanja, omogućava joj da primeni odgovarajuće metode u skladu sa zahtevima i kompetencijama učenika.

Olivera veruje da se strani jezik ne uči, već usvaja putem raznovrsnih sadržaja i medija, kao i da je neophodno obratiti pažnju na različite stilove učenja. U Savremenoj gimnaziji nastoji da primeni stečeno iskustvo i stvori inspirativnu atmosferu, gde će učenici kroz interdisciplinarni i interaktivni pristup, uz upotrebu najnovije tehnologije, sticati veštine iz engleskog jezika, kao i da pokaže učenicima koliko je jezik bitan u svim aspektima života. Slobodno vreme posvećuje porodici i prijateljima. Voli duge šetnje, jogu, pozorište, koncerte, a najviše od svega voli da putuje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.