• Profesorka geografije

Senada Nikolić

Profesorka geografije Senada Nikolić završila je osnovne studije na Prirodno-matematičkom fakultetu Univerziteta u Nišu, odsek Geografija. Tokom studija učestvovala je na istraživačkim projektima iz oblasti geomorfologije na teritoriji istočne Srbije. Profesorsko iskustvo sticala je kroz rad u osnovnim školama u Nišu i Beogradu. Takođe, iskustvo u radu sa decom sa posebnim potrebama i osetljivim kategorijama sticala je radeći u OŠ „Miloje Pavlović” u Beogradu. Poseduje višegodišnje iskustvo u organizaciji konferencija u domenu poslovanja i informacionih tehnologija.

Radom u Savremenoj gimnaziji Senada želi da učenicima približi geografiju, koristeći savremene tehnologije i sredstva koje ova škola nudi. U nastavi će deci pokušati da dočara svet oko nas zanimljivim, praktičnim i multimedijalnim sadržajima, ugrađujući im ekološku svest i principe odgovornog ponašanja prema okolini koja nas okružuje.

Veliki je ljubitelj prirode, pa svaki slobodan trenutak koristi za putovanja i izlete sa prijateljima i porodicom.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.