• Profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja

Stefan Radojičić

Profesor fizičkog vaspitanja u Savremenoj gimnaziji, Stefan Radojičić, diplomirao je na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja, na smeru profesor fizičkog vaspitanja. Bogato profesionalno iskustvo, pored rada u srednjim školama, sticao je i kao dugogodišnji personalni trener u nekoliko teretana i fitnes centara.

Ljubav prema fizičkoj aktivnosti i radoznalost mu nisu dozvolili da se posveti samo jednom sportu – najduže se bavio plivanjem, karateom i fudbalom, ali se oprobao i u košarci, odbojci i florbolu. Redovan je učesnik maratona i različitih gradskih trka, kao i pešačkih tura i planinarenja. U Savremenoj gimnaziji će tu ljubav i filozofiju života nastojati da na interesantan, savremen i zanimljiv način prenese i na učenike, sa željom da obogate i telo i duh.

Slobodno vreme provodi uz porodicu i prijatelje, a ukoliko to nije neki aktivni odmor, društvene igre ili dobar film i knjiga su njegov izbor za opuštanje.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.