• Direktorka

Tatjana Koluvija

Tatjana Koluvija se u svom dugogodišnjem radu u LINK edu alijansi istakla kvalitetom realizacije svih radnih zadataka, posvećenošću vaspitno-obrazovnom radu sa učenicima i mentorskom radu sa nastavnicima, kao i profesionalnom komunikacijom sa roditeljima učenika.

Nakon završenih osnovnih i master studija na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu, na Katedri za srpski jezik i književnost, Tatjana je stekla bogato iskustvo u radu sa učenicima u osnovnim i srednjim školama, ali i u internacionalnom i nacionalnom obrazovnom sistemu.

Svoje profesionalne veštine unapredila je radeći u International Schoolu kao nastavnik globalnih perspektiva i srpskog jezika. Njen talenat za profesionalnu komunikaciju i mentorstvo vrlo brzo je prepoznat, zbog čega je Tatjana ubrzo postala i pomoćnik direktora za akademski program u International Schoolu, kao i koordinator za saradnju sa roditeljima.

Zahvaljujući učešću u brojnim projektima, Tatjana se posebno istakla implementacijom brojnih inovacija u nastavu u International Schoolu, zbog čega se može pohvaliti eTwinning oznakom kvaliteta za projekat „Mindfulness in Teaching”, uvođenjem projekta „Parents Teach” sa ciljem uključivanja roditelja u život škole, veoma posećenim predavanjima u okviru Instituta za moderno obrazovanje, ali i odličnim rezultatima njenih učenika na završnim ispitima Cambridge International.

Tatjana se trudi da svojim stručnim kompetencijama, odličnom poznavanju različitih obrazovnih sistema, profesionalnom stavu, empatiji i privrženosti radu sa učenicima, dodatno unapredi kvalitet rada u Savremenoj gimnaziji.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.