• Profesorka fizike

Tijana Marinković

Profesorka fizike u Savremenoj gimnaziji Tijana Marinković diplomirala je na Fizičkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Nakon završenih osnovnih studija, dobila je stipendiju za doktorske studije italijanskog Ministarstva za nauku. Naučni rad Tijane Marinković je multidisciplinaran, predstavlja spoj fizike, matematike i biologije.

Živela je i radila u Italiji, Finskoj i Danskoj, gde se bavila naučnoistraživačkim radom na univerzitetu i u naučnim institutima. Za pet godina boravka u Finskoj imala je prilike da se upozna i sa finskim školskim sistemom, koji važi kao jedan od najboljih na svetu. Držala je aktivno privatne časove fizike i matematike, kako učenicima koji su pohađali finski srednjoškolski sistem, tako i učenicima internacionalnih škola u Helsinkiju.

Nakon 15 godina provedenih u tri različite zemlje vratila se u Srbiju sa motivacijom da se bavi pedagoškim radom i da internacionalna znanja i pozitivna iskustva koja je tamo stekla prenese našim učenicima i unese ih u naš obrazovni sistem. Upravo zato Tijana vidi svoje mesto u Savremenoj gimanziji.

Govori tečno engleski i italijanski jezik, dobro zna i finski, a služi se i francuskim jezikom. Tijana voli da čita i ide u pozorište, a u slobodno vreme ide u teretanu.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.