• Profesor istorije

Vidak Pejović

Profesor istorije Vidak Pejović diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Beogradu, na kom je završio i master studije iz oblasti srednjovekovne istorije. Radio je u više privatnih i državnih srednjih i osnovnih škola. Učesnik je mnogih konferencija iz oblasti istorije širom Evrope. Autor je mnogih naučnih radova koji su prezentovani na međunarodnim stručnim skupovima, a posebno je istraživao nivo interesovanja i znanja učenika o sukobima na prostoru bivše Jugoslavije.

U Savremenoj gimnaziji Vidak kod učenika želi da razvije kritičko mišljenje, da im pomogne da razumeju istoriju, učiteljicu života, kao nauku. Primenom savremenih tehnologija teži da im približi različite epohe, uzroke i posledice raznih dešavanja.

Rekreativno se bavi sportom, strastveni je ljubitelj knjiga, prirode i putovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.