• Profesorka srpskog jezika i književnosti

Zorana Putniković

Profesorka srpskog jezika i književnosti Zorana Putniković diplomirala je srpski jezik i književnost na Filološkom fakultetu u Beogradu. U neposrednom radu sa učenicima nekoliko osnovnih i srednjih skola u Beogradu i Vojvodini, stekla je iskustvo i veštine neophodne za kvalitetan obrazovno-pedagoški rad. U okviru projekta „Jednake šanse za obrazovanje devojaka u Srbiji” bavila se mentorskim radom i radom na projektu doprinela boljem uspehu učenica iz marginalizovanih kategorija.

Kao profesorka srpskog jezika i književnosti u Savremenoj gimnaziji, Zorana nastoji da kod učenika razvija ljubav prema čitanju, ukaže im na važnost pravilnog i lepog izražavanja, a posebno na važnost kritičkog razmišljanja, analitičnosti i vrednovanja. Na njenim časovima tehnologija i čitanje knjiga međusobno se ne isključuju, već je tehnologija odlično pomoćno sredstvo, koje na jedan moderan i kreativan način omogućuje potpuni doživljaj književnog dela.

Slobodno vreme koristi za druženje, putovanja i boravak u prirodi. Uživa u dobrim knjigama, filmovima i pozorišnim predstavama.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.