• Profesorka likovne kulture

Zorana Milićević

Profesorka likovne kulture i umetnosti i dizajna Zorana Milićević završila je osnovne studije slikarstva na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, nakon čega upisuje master akademske studije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu na istom smeru. Doktorand je slikarstva na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, bavi se istraživanjem prostornih slika, njihove promene u prostoru, koristeći prirodne materijale. Kroz to, njeno interesovanje okupira ekologija, žaštita prorode i svega što nas okružuje. Do sada je organizovala šest samostalnih izložbi i učesnica je mnogobrojnih grupnih izložbi, projekata i kolonija u zemlji i inostranstvu. Članica je ULUS-a i nosilac diplome za najboljeg studenta na katedri za slikarstvo 2017. godine.

U radu sa decom teži međusobnom poverenju, prenoseći im ljubav prema umetnosti i kulturnom nasleđu, trudi se da učenike zainteresuje kako bi kroz kritičko i kreativno mišljenje došli do samostalnih zaključaka, inspirišući ih da se bave umetničkim radom.

Slobodno vreme posvećuje porodici, dugim šetnjama sa svojim psom Letom i čitanju.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.