Učenje kroz inovacije – Savremena gimnazija u nastavi koristi edukativne 3D filmove

Kako izgleda učenje kroz inovacije?

Zamislite da učite tako što gledate 3D video, kao da ste usred nekog animiranog filma, koristeći 3D naočare. Da možete, na primer, iz biologije da vidite izbliza svaku ćeliju, svaki organ i krvni sud iz svakog ugla.

Zamislite da učite o nastanku hemijskih jedinjenja tako što izbliza, u 3D laboratoriji, gledate kako nastaje molekul od dva ili više elemenata. Skoro kao da ga dodirujete, kao da kroz njega prolazite. A da o snazi motora i brzini iz fizike učite upravljajući najbržim vozom na svetu ili dok izbliza posmatrate obrtaje motora.

učenje kroz inovacije

Zvuči nemoguće, ali tako izgleda nastava u Savremenoj gimnaziji. Učenici na časovima iz različitih predmeta – matematike, biologije, hemije i fizike, stiču konkretna znanja tako što gledaju razne 3D animacije, materijale, ilustracije. Učenje više nije suvoparno, dosadno i apstraktno. Sad možete da jasno vidite i gotovo opipate sve što učite.

Učite onako kako ste oduvek želeli – kroz igrice, aplikacije, kvizove

virtuelne laboratorijeU Savremenoj gimnaziji nema suvoparnog, apstraktnog i nedodirljivog gradiva, već je sve kao na dohvat ruke, veoma dostupno i konkretno.

Prirodno-matematički predmeti sada su još zanimljiviji, jer više vam ništa neće biti nejasno i nezamislivo. Matematičke teoreme i formule, hemijski procesi i reakcije, fizičke sile - sve je opipljivo na časovima Savremene gimnazije.

Učenicima Savremene gimnazije dostupan je 3D softver Eureka.in, koji omogućava pristup biblioteci sa više od 2500 edukativnih sadržaja iz raznih predmeta. Uz svaku temu, učenici mogu pristupiti mnoštvu materijala kao što su: 3D animirani filmovi, 3D simulacije, interakcije, 3D virtualna laboratorija, kao i da rešavaju zanimljive kvizove iz oblasti koje su savladali.

Uz 3D animirane filmove učenici mogu jednostavnije da razumeju kompleksne lekcije. Takođe, uči se kroz igru, interakciju, i tako im komplikovani i teški zadaci više neće stvarati glavobolju, jer je sve dostupnije i jasnije.

Tehnologija u učionicama Savremene gimnazije

učite kroz animacijuSavremena gimnazija priprema studente za digitalni svet primenjujući učenje kroz inovacije.

Tehnologija se već nalazi u učionicama Gimnazije i na taj način učenje je olakšano, zanimljivo i interaktivno.

Uz pomoć ovog softvera, kroz animaciju i grafiku, učenicima su praktična znanja dostupnija i data im je mogućnost da istražuju i da otkrivaju nove stvari, teme koje im ranije nisu bile dostupne.

Učionice Gimnazije opremljene su modernom tehnologijom kao što su interaktivne table, tablet i laptop uređaji, koji nastavu čine multimedijalnom i zanimljivijom. Roditelji imaju pristup elektronskom dnevniku, tako da u svakom trenutku mogu da imaju uvid u napredovanje svog deteta.

3D animacija motora

Profesori se svakodnevno suočavaju sa izazovima kako da još više motivišu učenike da još više učestvuju u nastavi, da sami iznose svoje ideje, da im nijednog trenutka ne bude dosadno. Savremena gimnazija prati i diktira inovacije u obrazovanju, tako da je učenje dinamičnije i zabavnije. Ovde se uči kroz igru.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.