Šta kažu profesori o radu u Savremenoj gimnaziji?

Evo kako izgleda biti član savremenog tima

Savremena gimnazija ima mlad, ali visokoobrazovan tim profesora, s relevantnim iskustvom u prosveti i znanjem velikog broja stranih jezika. Pozitivni utisci profesora pokazuju koliko je rad u ovoj školi stvarno drugačiji, a uz njihovu pomoć učenici s lakoćom mogu savladati izazove i dostići svoj maksimum.

Zbog visokih standarda u radu i ponašanju, kao i sinergiji iskustva, inovativnosti i znanja koju neprestano podstičemo, tim Savremene gimnazije okuplja one profesore koji iz dana u dan rastu s njima. Originalni časovi i spremnost da uz savremene nastavne metode i tehnološke inovacije prenesu učenicima svoja znanja na stvarno drugačiji način čini ih modernim profesorima 21. veka.

Ali šta je to što savremeni profesori posebno ističu u radu u Savremenoj?

 

Savremena gimnazija je kreativno i inspirativno okruženje 

Kreativno okruženje u Savremenoj gimnaziji inspiriše i pruža mnoštvo mogućnosti za lično i profesionalno napredovanje. Imala sam sreće što sam se zaposlila baš u Savremenoj gimnaziji u situaciji gde sve škole rade u otežanim uslovima. Kolege između sebe sarađuju, a tehnologija olakšava rad sa decom, koja su već navikla na princip rada koji zahteva epidemiološka situacija. 

Jovana Isevski, profesorka engleskog jezika i globalnih perspektiva

 

Tijana-Rajić

Razvijanje kritičkog mišljenja – to je ono za šta se zajedno zalažemo

Savremenim pristupom, metodikom i interdisciplinarnim časovima sa učenicima zajednički preispitujemo, kritički mislimo i negujemo prave vrednosti.

Tijana Rajić, profesorka građanskog vaspitanja

 

Sofija Kotur

Miks inovativnosti i savremenih tehnologija

Savremena gimnazija predstavlja idealan spoj znanja, veština, kreativnosti i savremenih tehnologija. Zadovoljstvo je biti deo ovog inovativnog i drugačijeg obrazovnog sistema.

Sofija Kotur, profesorka francuskog jezika

 

Mesto na kom se talenti množe

U Savremenoj gimnaziji mladi ljudi imaju mogućnost da razviju sve aspekte ličnosti na vrlo kreativan način. Paralelno sa upoznavanjem najnovijih naučnih dostignuća, deca redovno imaju priliku da pokažu svoju humanost na delu i pomognu onima kojima je pomoć neophodna. 

Ana Marjanović, profesorka veronauke

 

U radu sa učenicima koristimo inovativne metode

Kao profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja u Savremenoj gimnaziji, imam neposredan odnos sa učenicima, koji vole da sarađuju i koji prepoznaju i vide značaj fizičkog zdravlja u današnje urbano vreme. Zajedno sa drugim kolegama koje predaju fizičko vaspitanje, uz korišćenje novih i inovativnih metoda, trudim se da kod svakog deteta podignem svest o važnosti fizičke aktivnosti u njihovom uzrastu.

Mladen Stanković, profesor fizičkog i zdravstvenog vaspitanja

 

Bitni su i teorija i praksa

Ponosna sam što zajedno s kolegama i koleginicama menjamo sliku obrazovanja i što malim koracima utičemo na velike promene. Res, non verba. (Dela, a ne reči.) 

Natalija Stanković, profesorka latinskog jezika

 

Zašto su profesori Savremene stvarno drugačiji?

Profesori u Savremenoj su iskusni predavači koji umeju da na pravi način priđu svakom učeniku. Zahvaljujući vrhunskom obrazovanju koje su sticali širom sveta i relevantnom iskustvu u prosveti, savremeni profesori su u stanju da inspirišu učenike i pripreme ih za izazove koji ih čekaju tokom školovanja.

Uslovi školovanja u Savremenoj uz najnovije tehnološke uređaje, edu-aplikacije, interaktivne i multidisciplinarne časove pružaju dodatne mogućnosti profesorima da se posvete svakom učeniku kako bi im pružili najbolje obrazovanje.  

Dodatni kvalitet profesora Savremene stalno je usavršavanje i praćenje svetskih trendova iz oblasti koje predaju. Na ovaj način učenici stiču primenjiva znanja kroz moderan pristup predavanjima. Zahvaljujući njihovoj posvećenosti, učenici lakše savladavaju gradivo, što se višestruko isplati u daljem školovanju. 

Mesto za usavršavanje i razvoj

Koliko su u Savremenoj gimnaziji važni učenici, bitni su i profesori, zbog čega se Savremena svakodnevno trudi da za njih obezbedi najbolje mesto za usavršavanje i razvoj u svakom pogledu. Kada učenici imaju letnji raspust, za to vreme se profesori usavršavaju na internim radionicama koje organizuje škola, ali su i sami individualno članovi uglednih konferencija, seminara, obuka, treninga...

Kada profesori zadovoljni napuste školu posle završetka časova, kada su ispunjeni i imaju lepe reči o svom radnom mestu, to veoma lako mogu da osete i učenici, što kod njih podstiče veću motivaciju i bolje rezultate. A u Savremenoj gimnaziji pozitivne reči profesora samo su pokazatelj da su ovo škole u kojoj su profesori učenicima zaista nabolji prijatelji.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.