VERONAUKA

Časovi veronauke uz filmove i oštre debate

Učenici su na veronauci učili koje su to hrišćanske vrline i oplemenili ih kratkim filmovima iz ruskog serijala „Tri priče”. Reč je o modernom ostvarenju ruske kinematografije, u kome se na duhovit i živopisan način predstavlja hrišćanski život i iskušenja savremenog čoveka.

Na jednom od časova diskutovalo se o „stereotipima i predrasudama”, koji uvek pokreću lavinu interesovanja kod učenika. Osuđivanje drugih može biti ilustrovano na različite načine, pa su tako učenici imali priliku da pogledaju kratki film „Svetlo u tami” („Light in the darkness”), koji govori o duhovnom putu grupe rok muzičara iz Švedske, njihovom svedočenju o susretu sa religijom, ali i borbom sa predrasudama sa kojima su se suočavali.

Na dan Bogojavljanja, 19. januara, učenici su čuli priču o činu osvećenja vode i upoznali se sa studijom japanskih i ruskih naučnika o molekulima osveštane vode, što je za učenike bio pravi doživljaj.

Savremena gimnazija

Upis za generaciju 2024/25. je otvoren!

Kliknite na ovaj link da se prijavite »
Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.