Učešće SG na regionalnoj konferenciji

Savremena gimnazija, kao deo kompanije LINK group, učestvovala je na najvećoj regionalnoj konferenciji i sajmu „Nove tehnologije u obrazovanju“ koji je održan 26. i 27. februara u Belexpocentru.

Tema ovogodišnjeg sajma bila je upotreba informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT) u edukaciji, a Savremena gimnazija je predstavila najsavremenija tehnološka i softverska rešenja koja primenjuje u nastavi i promovisala svoj inovativni pristup modernom obrazovanju.

Predstavnici LINK grupe posmatraju interaktivnu tablu

Najposećeniji štand na sajmu

Đaci SG isprobavaju nove tehnike učenjaŠtand kompanije LINK group bio je najposećeniji, a svi prisutni bili su u prilici da čuju korisna predavanja o upotrebi inovativnih rešenja u modernom obrazovanju.

Okupljeni su na licu mesta mogli da isprobaju interaktivnu tablu, virtual reality naočare i tablet uređaje koji se koriste tokom nastave u Savremenoj gimnaziji.

Pored toga, posetioci su se upoznali sa softverima kao što su e-Learning platforma, elektronski dnevnik, SMS servis i portal za učenike i roditelje, i ostalim rešenjima koja unapređuju celokupan rad ove obrazovne ustanove. Svi koji nisu bili u prilici da lično posete sajam i prisustvuju predavanjima mogli su da prate dešavanja putem Live streama, koji je obezbeđen zahvaljujući LINKeduTV produkciji.

Zanimljiva predavanja o upotrebi tehnologije u obrazovanju

Štand LINK grupeNa štandu kompanije LINK group, profesori, stručni saradnici i direktorka Savremene gimnazije održali su brojna interesantna predavanja, koja su bila među najposećenijim na sajmu.

Direktorka Savremene gimnazije, Svetlana Belić Malinić, održala je predavanje na temu „Kako da kreativno iskoristite tehnologiju u nastavi”, koje je privuklo veliki broj posetilaca.

Profesorka Savremene gimnazije Tatjana Vilček nakon toga je govorila o razvijanju kritičkog mišljenja u učionicama, dok je pedagog škole Tijana Rajić zatvorila prvi sajamski dan izlaganjem o radu u grupama i projektnim zadacima.

Tokom drugog dana sajma, Tatjana Vilček predstavila je predmet Globalne perspektive, koji predaje u Savremenoj gimnaziji, kroz prezentaciju „Cambridge Global Perspectives u praksi“. Svetlana Belić Malinić je na zatvaranju prisutnima objasnila kakav uticaj na unapređenje nastave imaju različite obrazovne aplikacije.

Savremena gimnazije i kompanija LINK group imali su veoma zapaženo učešće na trećem po redu sajmu koji su organizovali British Council i ambasada Velike Britanije, i tom prilikom predstavili inspirativna rešenja koja unapređuju celokupan proces obrazovanja.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.