Predavanje na temu

U cilju boljeg upoznavanja inostranog školskog sistema, predstavnici organizacije Kingdom edukejšn održali su predavanje na engleskom jeziku za sve učenike Kombinovanog i Kembridž programa u sredu, 16. marta.

Važne smernice za učenike

Gost Savremene gimnazije bio je Piter Čepl, koji je održao predavanje na temu „Uvod u kritičko mišljenje”. Ovo predavanje pružilo je priliku savremenim gimnazijalcima da pitaju i saznaju uz koje veštine mogu sebi osigurati put do uspeha u obrazovanju.

Piter Čepl i Kingdom Education

Neprofitna organizacija Kingdom edukejšn organizuje studijske programe za sve učenike koji uče na engleskom i žele da nastave školovanje u inostranstvu. Kroz dvonedeljne i tronedeljne programe, učenici se upoznaju sa onim što ih očekuje na univerzitetu i imaju priliku da nauče brojne korisne stvari kao, na primer, kako napisati aplikaciju za univerzitet i ličnu izjavu, kako nastupiti na intervjuu i još mnogo drugih praktičnih veština.

Značaj posete

Verujemo da je ovo predavanje mnogo pomoglo našim učenicima, jer su mnogobrojni oni koji žele da školovanje nastave u inostranstvu. Sada je jasnije šta je potrebno da bi ostvarili svoj cilj.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.