Učenice Savremene u četvrtini finala takmičenja u besedništvu

Nakon uspešnog debitovanja u osmini finala, učenice Mina Kovačević i Una Grzunov nastupile su ove i protekle nedelje u četvrtini finala takmičenja u besedništvu. Naše nadarene učenice postigle su ogroman uspeh i plasirale se u polufinale takmičenja u besedništvu.

Mina i Una izborile su se da budu u prvih osamnaestoro na međuregionalnom takmičenju u besedništvu „Slavoslov”, te će svoje besede govoriti u polufinalu, u aprilu ove godine.

O čemu su besedile naše učenice?

U četvrtini finala teme su bile unapred definisane i duhovnog karaktera, pa su se Una i Mina, iako se prvi put takmiče na ovoj vrsti manifestacije i spadaju među najmlađe učesnice, potrudile da smelo i hrabro odgovore na zadatak.

Učenica Savreme gimnazije u biblioteciUnina tema „Sada vidimo kao u zagonetki, a posle ćemo licem u lice” reči su apostola Pavla iz najlepše himne o ljubavi. Ove reči su inspirisale Unu da govori o ljudskoj potrebi za dominacijom, ali i o tome da je snaga u istini koju treba da pogledamo u lice.

Mina je govorila na temu „Nisam došao da donesem mir, nego mač”. U pitanju su Hristove reči koje, izvučene iz konteksta, mogu pogrešno da se protumače, zbog čega se Mina odlučila da govori o simbolici mača i odnosu dobra i zla.

Prema rečima publike, obe učesnice pokazale su izuzetnu zrelost i sposobnost da se pozabave teškim i uvek aktuelnim pitanjima.

Negujmo lepu reč

Ponosni smo na naše učenice Unu i Minu jer, i pored toga što pohađaju Kembridž program, ne zapostavljaju maternji jezik, i svesne su da lepota kazane reči treba da se neguje i da reč ima težinu kada je saopštena na pravi način. Želimo vam mnogo uspeha u daljem toku takmičenja!

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.