Konferencijski čas povodom Online nedelje

Učenici Savremene gimnazije aktivno učestvuju u brojnim edukativnim i društvenim akcijama. Ovog puta, povodom obeležavanja evropske digitalne kampanje pod nazivom Onlajn nedelja, savremeni gimnazijalci su pomoću Skajp veze održali konferencijski čas sa učenicima informatičkog smera Tehničke škole u Smederevu.

Razmena iskustava sa vršnjacima

Pored toga što su imali priliku da upoznaju svoje vršnjake iz smederevske Tehničke škole, savremeni gimnazijalci razmenili su sa njima iskustva o primeni tehnologije u nastavi, predstavili drugačiji način rada u Savremenoj gimnaziji i objasnili kako im tehnologija pomaže da lakše i brže usvajaju znanja.

Učenici prate online nastavu

Sa druge strane, učenici Tehničke škole, koji su čas organizovali na glavnom gradskom trgu, upoznali su savremene gimnazijalce sa lepotama Smedereva, najstarijom tvrđavom i stihovima narodne književnosti u kojima se pominje ovaj grad.

Primena novih tehnologija u nastavi

Organizujući nastavu na ovakav način, učenici se podstiču da shvate šta sve internet pruža kad je reč o njihovom obrazovanju, usavršavanju i pristupu mnogobrojnim mogućnostima onlajn sveta.

Sa osvrtom na narodno stvaralaštvo na kraju časa, učenici su uvideli kako im tehnologije pomažu u razmenjivanju znanja i sticanju novih iskustava. Bio je ovo sasvim drugačiji čas sa mnogo učesnika, smeha i dobre energije.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.