Najnovija tehnologija stigla u Savremenu gimnaziju

Jedna od prepoznatljivih karakteristika Savremene gimnazije jeste Intelligent Classroom koncept, koji podrazumeva da učenici u nastavi svakodnevno koriste nove tehnologije.

Pošto ova savremena škola uvek ide u korak sa svetskim inovacijama, u Intelligent Classroom učionicama savremeni gimnazijalci, kao i osnovci koji dolaze u posetu školi prilikom Open Daya, sada mogu da koriste i dva najnovija gedžeta – Amazon Echo i Samsung Gear VR.

Novi_Gedzeti_700px

Asistent koji ima odgovor na sva pitanja

Slika_1 (4)U obogaćenoj pametnoj učionici, učenici mogu da se upoznaju i uče sa uređajem Amazon Echo, koji predstavlja inovativni izum koji se od ostalih gedžeta kao što su tableti, smart telefoni ili računari razlikuje u jednoj posebnoj karakteristici – razvijenom osetljivošću na glas.

Upućujući glasovne komande ovom specijalnom izvoru znanja, učenici mogu da pitaju Amazon Echo sve što ih interesuje i dobiju odgovore o prirodnim pojavama, istorijskim događajima i sadržaju knjiga, kao i da saznaju aktuelne informacije iz realnog sveta.

Vizualizacija gradiva

Slika_2 (2)Pored toga, uz pomoć Samsung Gear VR-a savremeni gimnazijalci mogu da vizualizuju gradivo u jednom trenutku. Ovaj uređaj nalik na naočare pruža doživljaj virtuelne realnosti, pa učenici u jednom potezu mogu da vide i steknu bolji utisak o svemu onome što su prethodno saznali na časovima.

Samsung Gear VR predstavlja lekcije na potpuno drugačiji, uzbudljiviji način, pa učenici uz pomoć ovog uređaja mogu da zavire u najudaljenije predele i poznate svetske muzeje, ili postanu deo rekonstrukcije istorijskih događaja.

Najnovija tehnologija za uspešno usvajanje savremenih znanja

Uvođenje novih tehnologija u nastavu i njihovo stalno nadograđivanje imaju važnu i značajnu ulogu u podizanju kvaliteta obrazovnog procesa. Kroz upoznavanje sa najnovijim gedžetima i njihovo svakodnevno korišćenje, učenici razvijaju istraživački duh, te brzo i lako usvajaju nova znanja na zabavnim i kreativno osmišljenim časovima.

Prezadovoljna sam i ponosna sam što sam roditelj učenika Savremene gimnazije. Već pri prvom susretu sa rukovodstvom škole, kada sam se interesovala o upisu svog deteta, uvidela sam sa koliko ljubavi, entuzijazma i profesionalizma pristupate svom radu. Bila sam zadivljena pristupom, idejama i načinom rada. Tako nešto postoji i kod nas! Ne treba Vam dugo da shvatite da je to škola koju biste poželeli svakom detetu. Kreativnost, savremena tehnologija , kvalitetno obrazovanje, ali pre svega ljudskost koja odiše u školi, čine ovu školu drugačijom koja s pravom po meni nosi naziv, Savremena gimnazija. Sa ovakvim pristupom od samog početka, uspeh ove škole, a i naše dece sa vama, je neizbežan. Sve čestitke! Jelena Đorđević, Andrijina mama
Savremena u svakom smislu, naša škola pruža funkcionalno znanje i dobru pripremu za visoke škole i fakultete u Srbiji i inostranstvu. Primenom savremene i kreativne metodike nastave, u kojoj su nastava i procena dostignuća učenika usklađeni sa najvišim standardima postignuća za kraj opšteg srednjeg obrazovanja, naša škola temeljno i kvalitetno unapređuje jezičku, matematičku, naučnu, umetničku, kulturnu, tehničku i informatičku kompetenciju – što je neophodno za nastavak obrazovanja i dalji profesionalni razvoj. Kabinetska nastava je propraćena upotrebom interaktivnih tabli i edukativnog softvera, a praktična istraživačkim radom i kritičkim razmišljanjem.